Pinsa's

Pinsa’s een leuke variatie van de pizza of eigenlijk een variant tussen pizza en focaccia. Het originele recept van de Pinsa komt van de Italiaan Corrado Di Marco, die het de naam Pinsa Romana gaf. Geïnspireerd door zijn grootvader, die van restjes pizzadeeg ovaalvormige focaccia’s bakte, ging Corrado aan de slag om het recept te perfectioneren. 

Het geheim van een goede Pinsa’s zit in de samenstelling van de bloemsoorten die verwerkt worden. De combinatie van de samengestelde bloemsoorten, gedroogde desem en de lange fermentatie en de hoge wateropname geven de Pinsa’s wat ze nodig hebben. Mooie open structuur, knapperige korst en heerlijke smaak. 

Pinsa Italia

Pinsa Italia is dé bloem voor het maken van Pinsa’s. Het is een samengestelde mix van tarwebloem, rijstebloem, gedroogde desemcultuur en de noodzakelijk ingrediënten om een heerlijk luchtige en smaakvolle Pinsa’s te creëren.

Pinsa’s degen worden verwerkt als desemdegen en worden met de hand opgemaakt in een ovale vorm. 

Na het bakken kunnen de Pinsa’s meteen belegd worden, maar ze kunnen ook worden ingevroren. 

Het beleggen van Pinsa’s kan geheel naar wens, zowel vegetarisch als veganistische, maar ook met vis of vlees in combinatie met allerlei soorten groenten, kaas en kruiden. Heerlijk experimenteren, er zijn tenslotte vele wegen naar Rome!

Een van de recepten vindt u op deze site onder producten, tarwebloem luxe, maar zie ook  zie ook: Holland Meel  – Pinsa Italia.

Geïnspireerd om hier mee aan de slag te gaan, neem dan contact op met [email protected].  

Dsc 0094 | holland meel
Scroll naar boven