Diamant Patent
Diamant Patent, pure bloem, zonder toevoegingen, met straffe eiwitten, voor een samenhangend en elastisch oliebollenbeslag.
Diamant Patent wordt hier ingezet voor de bereiding van gevulde en ongevulde oliebollen. Diamant Patent geeft oliebollen een mooie fijne kruimstructuur en een smakelijke dunne krokante korst.
Recept Oliebollen
Ingrediënten
Diamant Patent
Kleinbroodpoeder
Vruchtenbroodpoeder
Zout
Gist
Water
Vulling
Krenten
Rozijnen
100 %
6 %
2 %
2 %
7 %
ca. 95 %
20 %
10 %
Werkwijze
- Gist oplossen in lauw water ca. 35ºC.
- Grondstoffen toevoegen en mengen tot een mooi beslag.
- Deegtemperatuur 30ºC.
- Vulling doormengen.
Handmatig
- Voorrijs 20 min.
- Doorslaan.
- Narijs 10 min.
Dosseermachine
- Rijs 30 min.
- Doorslaan.
- Beslag in trechter gieten.
Vervolg
- Volgerezen beslag bakken in Grenada Gold bakolie op 175ºC.
- Bakken in 6 – 8 min.