Volkorenmeel GLX
Volkorenmeel GLX is een hoogwaardig volkorenmeel met krachtige eiwitten, grote draagkracht en soepele droge deegverwerking.
Voor het goed ontwikkelen van de straffe eiwitten vraagt Volkorenmeel GLX om een hoge wateropname en goede kneding, wat resulteert in mooie soepele deegverwerking, goede malsheid en uitstekend volume.
Volkorenmeel GLX wordt voornamelijk toegepast voor de bereiding van volkorenbrood.
Recept Volkorenbrood
Ingrediënten
Volkorenmeel GLX
Bruinbroodpoeder
Gist
Zout
Water
100 %
3 %
2 %
1,5 %
ca. 68 %
Werkwijze
- Grondstoffen tot een mooi soepel deeg kneden.
- Deegtemperatuur 27 ºC.
- Afwegen en opbollen.
- Bolrijs ca. 40 min.
- Opmaken en eventueel insnijden of decoreren.
- Narijs ca. 60 min.
- Bakken als grootbrood.
Probeer ook onze 5-Granenmix als decoratie.