Amerikaans Patent Bonanza
Amerikaans Patent Bonanza is hoogwaardige patentbloem gemalen van straffe tarwe met krachtige eiwitten, welke vragen om een hoge wateropname en een intensieve kneding.
Amerikaans Patent Bonanza wordt voornamelijk ingezet voor het maken van beschuit. Amerikaans Patent Bonanza is ook zeer geschikt voor luxe gevuld brood, zoals stollen, krentenwegge en krentenbrood.
Recept Beschuit
Zetsel
Amerikaans Patent Bonanza
Suiker
Gist
Water
Einddeeg
Amerikaans Patent Bonanza
Eidooier
Glucose
Beschuitgelei
Suiker
Zout
50 %
5 %
8 %
ca. 36 %
50 %
15 %
12 %
10 %
5 %
1,2 %
Werkwijze
- Maak zetseldeeg.
- Overige gronstoffen toevoegen en mooi glad stevig deeg kneden.
- Deegtemperatuur 26 ºC.
- Afwegen 1.350 g voor 30 bollen.
- Bolrijs ca. 20 min.
- Verdelen en opbollen.
- Bollen platdrukken en doppen eroverheen plaatsen.
- Narijs ca. 60 – 70 min. (3 gaatjes vol)
- Baktijd ca. 7 – 8 min.
- De doppen direct afnemen en de beschuitbollen omdraaien
- Koelen en snijden.
- Drogen op max. 180ºC in ca. 12 min.