Amerikaans Patent President

Amerikaans Patent President is een bloem gemalen van kwaliteitstarwe met sterke gluten, die na intensieve kneding zorgen voor samenhangende en elastische degen.

Amerikaans Patent President kan worden ingezet voor zwaar gevulde luxe broodsoorten, zoals Kerst- en Paasstollen en “Twentse Krentenwegge”, maar is ook zeer geschikt voor het maken van oliebollen, waarbij het ambachtelijke recept wordt gehanteerd.

Holland meel vriezenveen - amerikaans patent president

Recept Twentse Krentenwegge

Ingrediënten
Amerikaans Patent President 
Vruchtenbroodpoeder
Kristalsuiker
Zout 
Gist
Water

Vulling
Krenten 
Rozijnen


100 %
10 %
1,5 %
2,0 %
7 %
ca. 70 %


140 %
20 %

Werkwijze

  • Grondstoffen tot een soepel deeg kneden.
  • Deegtemperatuur 26 ºC.
  • Deegrust ca. 10 min.
  • Vulling doormengen.
  • Bakpapier in bakblikken leggen.
  • Afwegen 7.000 g.
  • Voorrijs ca. 20 min.
  • Uitrollen tot gewenste afmeting van het bakblik.
  • Dun afstrijken met ei.
  • Bakblikken afdekken.
  • Narijs ca. 30 min
  • Bakken in ca. 85 min, weinig vloerwarmte en iets stoom.
Scroll naar boven