Smaragd Patent

Smaragd Patent is een hoogwaardige patentbloem met krachtige eiwitten en een sublieme deegverwerking.

Smaragd Patent kenmerkt zich door haar soepele droge deegverwerking, hoge draagkracht en grote tolerantie.

Smaragd Patent wordt voornamelijk toegepast voor de bereiding van luxe gevuld grootbrood en kleinbrood.

Smaragd patent | holland meel

Recept Kerststol

Ingrediënten
Smaragd Patent
Boterstollenpoeder
Gist
Zout
Water

Vulling
Rozijnen (geweld in rum)
Krenten
Hazelnoten
Sukadestukjes

Amandelspijspillen per stuk


100 %
30 %
10 %
2,2 %
ca. 63 %


100 %
25 %
10 %
10 %

175 g

Werkwijze

  • Grondstoffen tot een mooi soepel deeg kneden.
  • Deegtemperatuur 27ºC.
  • Bulkrijs ca. 10 min.
  • Vulling doordraaien.
  • Afwegen 900 g en opbollen.
  • Bolrijs ca. 20 min.
  • Oppunten
  • Puntrijs ca. 20 min
  • Amandelspijs 175 g in deegstuk vouwen.
  • Narijs ca. 30 min
  • Bakken als gevuld brood.
  • Na 15 min. afstrijken met boter en na geheel
    afkoelen met poedersuiker bestrooien.

Recept Jan Bijlsma, Bakkerij Elsinga Harlingen.

Scroll naar boven